De voordelen van WordPress

Als je bezig bent met het opzetten van je eigen bedrijf, dan heb je vast wel eens over WordPress gehoord. WordPress is wat we noemen een Content Management Systeem (CMS), het is een platform waarmee je je eigen website kunt maken en hosten. Er zijn diverse grote bedrijven die gebruik maken van WordPress om hun eigen website te hosten. We leggen je graag uit wat de voordelen van WordPress zijn.

WordPress is gratis en Open Source

Het is geheel gratis om een account aan te maken en een website te openen op WordPress. Daarbij is WordPress Open Source waardoor je de broncode gratis kunt aanpassen. De term Open Source betekent dat mensen vrijwillig aan het platform werken om het te verbeteren, de software is hierbij dus beschikbaar voor iedereen. Er zijn tevens diverse gratis plug-ins en thema’s die je kunt toepassen. Je kunt dus zelf het een en ander uitproberen en op deze manier leren hoe je een eigen website kunt indelen. Voor je domein moet je echter wel betalen, WordPress heeft een aantal abonnementen waar je uit kunt kiezen.

WordPress is gemakkelijk om onder de knie te krijgen

Wellicht een van de grootste voordeel van WordPress is dat het niet moeilijk is om te gaan met dit platform. Het werkt redelijk vanzelfsprekend en je zult het snel onder de knie krijgen. Het is eigenlijk net als een potje poker spelen op casino777, in het begin lijkt het ingewikkeld maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het vrij eenvoudig te volgen. Naarmate je meer oefent, zul je er steeds beter in worden. Omdat het zo een bekend platform is, zijn er tevens diverse bronnen die je kunt raadplegen in het geval dat je er niet uitkomt. Niet alleen geschreven teksten, maar ook hele video’s die je haarfijn uitleggen hoe je jouw specifieke probleem kunt oplossen. Als je eenmaal een WordPress site hebt en de website op hoger niveau wilt aanpassen, dan zijn er genoeg bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben onder andere veel ervaring met WordPress en kunnen je website een zeer professioneel uiterlijk geven waar je trots op zult zijn.

WordPress is geschikt voor SEO

Nog een belangrijke factor is dat WordPress Search Engine Optimalization (SEO) een stukje makkelijker maakt. Dit platform is namelijk zoekmachinevriendelijk, dat houdt in dat er onder andere diverse plug-ins zijn die je kunt gebruiken. De Yoast plug-in is er zo een, dit handige stukje techniek legt je precies uit welke stappen je kunt ondernemen om een tekst te optimaliseren. Dit heeft een positief resultaat op je ranking binnen Google waardoor je meer bezoekers kunt trekken.

WordPress is betrouwbaar

Je zult veel tijd steken in het optimaliseren en perfectioneren van je website. Het is daarom zeker belangrijk dat je een platform gebruikt waar je op kunt vertrouwen. Dit laatste is WordPress zeker, het platform bestaat al een poosje en het is een van de meest gebruikte sites. Aangezien WordPress zo populair is, voert het platform regelmatig updates uit die het voor hackers moeilijk maakt om misbruik van jouw website te maken. Om hier gebruik van te maken hoef je je website alleen maar regelmatig te updaten.

WordPress heeft diverse plug-ins

We benoemden het net al even maar via WordPress kun je verschillende plug-ins toevoegen. Je kunt plug-ins zien als een klein stukje technologie dat meerwaarde aan je website toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier of een button naar je sociale media pagina. Met de juiste plug-ins wordt jouw website gebruiksvriendelijker en ziet het er een stuk professioneler uit. Bovendien zijn er maar liefst tienduizenden gratis plug-ins te gebruiken via WordPress.