5 tips om je weekendje Spa onvergetelijk te maken

Spa ken je waarschijnlijk als het heerlijke bronwater, maar het is ook een prachtige stad in het midden van de Belgische Ardennen. Met haar racecircuit, thermen, casino en een prachtig meer heeft Spa alles in huis om je trip onvergetelijk te maken. Wij vertellen je graag onze vijf beste tips.

Ga naar de Formule 1 kijken

Ben je een autoliefhebber en vertoef je een weekendje in Spa, dan mag een bezoekje aan Francorchamps niet ontbreken. Nog leuker is het als je een Formule 1 wedstrijd kunt beleven. Het kampioenschap van de Formule 1 Grand Prix is een onvergetelijk evenement vol spannende momenten en heftige emoties. Vanaf de tribunes hoor je de motoren gieren en de banden piepen. De spanning is niet enkel te snijden bij de coureurs, maar ook bij de fans. Een ervaring die je niet mag missen wanneer je in Spa verblijft! Koop hier je F1 tickets en ga genieten van de geur van benzine en de onstuitbare adrenaline.

Ontdek de natuurpracht aan de oevers van de Hoëgne

De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder met een lengte van 30 kilometer. Door de vallei van de Hoëgne loopt een prachtige wandeling van bijna 9 kilometer die je langs vlonderpaden, boomstambruggetjes en rotsen loodst. Onderweg speelt de rivier met de rotsen en krijg je magnifieke watervallen en mooie vijvers te zien. Wil je nog langer van deze natuurpracht genieten, breidt de wandeling dan uit tot 12 of 21 kilometer. Een wandeling door deze prachtige natuur is ook goed te doen als je solo op reis bent.

Ga onder de grond in de grotten van Remouchamps

In de grotten van Remouchamps maak je een ondergrondse vaartocht, de langste ter wereld dan nog wel. Al varend lijkt het alsof je je in een sprookjeswereld bevindt. Onder de grond heeft de natuur een uniek kunstwerk gecreëerd. Minuscule kalkdeeltjes hebben in de loop der jaren prachtige hangende en staande kegels gemaakt, stalactieten en stalagmieten. Terwijl je wordt overrompeld door het geluid van kabbelend water en stilte word je van de Grote Galerij naar de Zaal van de Maagd en het Labyrint geleid.

Vind rust in de thermen

Heb je even nood aan volledige ontspanning? Plan dan een dagje in de Thermen van Spa. Hier laat je de stress volledig van je schouders glijden in de stoombaden, de bubbelbaden en de sauna. In het buitenzwembad is het aangenaam vertoeven. Tijdens de middag geniet je van een lekkere lunch in het restaurant. Neem gerust je e-reader mee om op een rustig moment enkele pagina’s te lezen. Eindig de dag met een ontspannende massage, zoals de vierhandenmassage.

Zoek het avontuur op in SpaForest

SpaForest is een avontuurlijk openluchtpark waar je met het hele gezin of met je vrienden een fantastische tijd kunt beleven. Laat de avonturier in jezelf los en klim in de bomen, ga op speurtocht of spring op een mountainbike en maak een tocht door de omliggende bossen. Sluit de dag af met een fakkeltocht onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.